Chocolademousse

Chocolademousse

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk recept voor chocoladeliefhebbers! Smelt de chocolade au bain-marie, voeg eidooiers en opgeklopte slagroom toe. Daarna zorgvuldig het eiwit erdoorheen spatelen. Laat het mengsel opstijven en geniet van kleine stukjes chocolade in de mousse.

25 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Chocolademousse op tafel.

  1. Klop de slagroom met de suiker stijf en zet in de koelkast. Smelt au bain-marie de chocolade.
  2. Splits de eidooiers en het eiwit. Meng één voor één de eidooiers door de gesmolten chocolade. Schep de slagroom erdoor.
  3. Klop het eiwit stijf (totdat je "punten" krijgt) en spatel hier voorzichtig het mengsel van chocolade, eigeel en slagroom door.
  4. Zodra dit goed gemengd is in glazen of een kom in de koelkast zetten om op te stijven.
  5. Doordat je niet eerst de gesmolten chocolade laat afkoelen ontstaan er hele kleine stukjes chocolade in de mousse. Persoonlijk vind ik dat erg lekker. Het geeft het gerecht een extra "bite".
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts