Gehaktballen zoals mijn moeder ze maakte

Gehaktballen zoals mijn moeder ze maakte

Smulweb imageSmulweb

Gehaktballen zoals je moeder ze maakte, vol van smaak en uren gesudderd in vleesjus. Voeg wat fijn gesnipperde uitjes toe en de juiste paneermeel, serveer de gehaktballen met jus die je urenlang zachtjes laat sudderen.

120 min bereiden

hoofdgerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gehaktballen zoals mijn moeder ze maakte op tafel.

  1. Begin een week van tevoren met het verzamelen van vleesjus. Bewaar de jus van elk stukje vlees dat u bakt in een juspan in de koelkast. Voeg eventueel een fijn gesnipperd uitje toe voor extra smaak.
  2. Meng gehakt met zout, peper, ei en fijn gesnipperde ui. Wrijf 2 beschuitjes over elkaar en voeg deze toe aan het gehakt. Als u geen paneermeel heeft, verkruimel dan een bruine boterham over het gehakt. Meng alles goed door elkaar en vorm compacte ballen.
  3. Bak de gehaktballen rondom bruin in een koekenpan. Verwarm intussen de juspan met jus.
  4. Voeg de gehaktballen toe aan de jus en laat ze minimaal 2-3 uur sudderen op een laag pitje. Voeg om het uur wat water toe vanwege het verdampen. Langer laten sudderen kan ook, bijvoorbeeld 6 uur.
  5. Serveer de gehaktballen met jus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees