Gegrilde ananas

Gegrilde ananas

Smulweb imageSmulweb

Wie houdt er niet van gegrilde ananas? De ananas wordt gekaramelliseerd en krijgt een lichte rokerige smaak van de hoge temperatuur. Het recept bevat verfrissende smaken als limoensap en kokosnoot, waardoor het een perfecte bijgerecht is bij een barbecue.

15 min bereiden

tussendoortje

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gegrilde ananas op tafel.

  1. Schil een ananas en snijd deze in 12 plakken. Verwijder indien gewenst het centrum.
  2. Vermeng de overige ingrediënten.
  3. Doe de ananas in een zak en meng voorzichtig de saus erdoorheen.
  4. Laat het liefst een uur marineren in de koelkast, beter 4 uur of langer.
  5. Vet de grill (bbq) in en verhit deze.
  6. Grill de ananasschijven aan elke kant gedurende 2-3 minuten op een hoge temperatuur.
  7. Ze zijn klaar wanneer je de grilmarkeringen kunt zien.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Ananas