- 1 Pandanblad
- 0.5 g Cream soda
- 1.5 g Groene kleurstof
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Pandan sponge cake op tafel.
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet de tulband cakevorm NIET in.
- Splits de eieren.
- Kook de kokosmelk met een pandanblad en laat het afkoelen. Haal pandanblad eruit.
- Klop eiwitten met suiker in een vetvrije kom stijf met een handmixer op de hoogste stand.
- In een aparte kom, klop de eidooiers met de rest van de ingrediënten tot een mooi glad beslag.
- Voeg de eiwitten voorzichtig toe aan het eigeel beslag en vouw het met een pollepel.
- Doe het beslag in de tulbandvorm en bak in de oven op 150 graden voor 60 minuten. Check met een satéprikker of het gaar is en als het schoon uitkomt, is het klaar. Anders nog 5-10 minuten bakken in de oven.