Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Bief stroganoff op tafel.
- Snijd het vlees in reepjes van ongeveer een cm dik, of in hapklare delen, pel en snipper de ui (mag vrij grof), maak de champignons schoon en snijd in vieren (of bij grote in zessen). Kruid het vlees met peper en zout.
- Zet een grote hapjespan op het vuur en laat een el olie hierin mooi warm worden.
- Fruit de ui tot deze glazig is en voeg vervolgens het vlees toe. Schroei dit in zo′n 5 tot 7 min dicht.
- Voeg na 3 min de champignons toe.
- Strooi vervolgens een el bloem over het mengsel en wentel alles er goed doorheen.
- Voeg de ongeklopte slagroom en de tomatenpuree toe.
- Laat het geheel zo′n 10 min zacht koken.
- Op smaak brengen met peper, zout en paprika, eventueel met een scheutje vodka.
- Laat nog tien minuten zacht pruttelen.