Ovenschotel met feta en spinazie en gehakt

Ovenschotel met feta en spinazie en gehakt

Smulweb imageSmulweb

Een ovenschotel met feta en spinazie is het ideale gerecht als je weinig tijd hebt. Gehakt bakken, spinazie en tomaten toevoegen, puree erbovenop en feta eroverheen strooien. 10 minuten in de oven en klaar om te serveren!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ovenschotel met feta en spinazie en gehakt op tafel.

  1. Kook de aardappelen in de schil in 25 minuten gaar. Laat ze iets afkoelen en pel de schil eraf.
  2. Verwarm de melk en smelt er de boter in. Schenk bij de aardappelen en stamp tot een puree. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Verhit 2 eetlepels olie en bak het gehakt in 8 minuten rul. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt over de ovenschaal.
  5. Verhit de rest van de olie en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie in delen toe, die je telkens laat slinken. Laat de spinazie uitlekken. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de spinazie en de tomaten over het gehakt, bedek met puree en bestrooi met feta. Verhit 10 minuten in het midden van de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel