Kip uit de oven met olijven en kappertjes

Kip uit de oven met olijven en kappertjes

Smulweb imageSmulweb

Deze kip uit de oven met olijven en kappertjes is een echte smaakexplosie. Heerlijk voor bij het avondeten, het kruidige aroma van oregano gemengd met wijn doet bij iedereen het water in de mond lopen. Serveer de kip met een beetje kookvocht en bestrooi het met peterselie.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Kip uit de oven met olijven en kappertjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de kiphelften met de huid naar boven in de ovenschaal en breng ze op smaak met zout en peper.
  2. Schenk de wijn erbij tot de vloeistof halverwege de kip komt. Voeg de kappertjes, olijven, knoflook en oregano toe. Druppel de olie erover en bak de kip in +/-45 min. gaar.
  3. Serveer de kip met een beetje kookvocht en bestrooi het met peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte