Keftedakia (griekse gehaktballetjes)

Keftedakia (griekse gehaktballetjes)

Smulweb imageSmulweb

Maak kennis met de meest smaakvolle keftedakia (griekse gehaktballetjes) die je ooit hebt geproefd! Kruidig gehakt, gevuld met peterselie en munt, gepaard met heerlijke oreganokruiden en fijne kaneelpoeder. Deze gehaktballetjes zijn een absolute hit op elk diner!

10 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Keftedakia (griekse gehaktballetjes) op tafel.

  1. Pel de ui en snipper fijn.
  2. Meng in een kom de uisnippers, het gehakt, de dooier, de oregano, het paprikapoeder, het kaneelpoeder, de ketchup, het paneermeel, het zout en de peper door elkaar.
  3. Pel de knoflook en pers deze erboven uit. Knip de peterselie en munt fijn en voeg toe aan het gehaktmengsel. Kneed alles goed door en vorm met koele hand 20 gehaktballetjes.
  4. Strooi bloem op een diep bord en rol de gehaktballen erdoorheen, zodat ze helemaal bedekt zijn met bloem.
  5. Verhit olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes aan alle kanten bruin in ongeveer 10 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees