Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Pavlova s meringues of schuimdessert op tafel.
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
- Ontvet de kom en de garde(s) met een stuk keukenrol met een paar druppels azijn. Zorg ervoor dat er geen eigeel bij de eiwitten komt.
- Klop de eiwitten in de grote kom tot ze witte pieken gaan vertonen. Voeg de maïzena toe. Klop dan beetje bij beetje de suiker erdoor totdat het mengsel veel meer is geworden. Klop als laatste het vanille-extract en de 1/2 theelepel azijn erdoor.
- Schep de meringues met 2 lepels op de bakplaat. Maak 8 hoopjes van plm. 10 cm. doorsnede en plat de bovenkant iets af of maak er een deukje in. (Voor de vulling!)
- Bak de meringues plm. 30 - 40 minuten. Kijk na 10 minuten in de oven of ze al beginnen te kleuren, zet dan de oven iets lager!
- Bewaar de meringues in een trommel, ze zijn zeker een week houdbaar!