Spaghetti al cacio e pepe

Spaghetti al cacio e pepe

Smulweb imageSmulweb

Met deze Italiaanse klassieker waan je jezelf in Italië. Spaghetti al cacio e pepe, oftewel spaghetti met Pecorino kaas en zwarte verse peper. Een onweerstaanbare pasta met een hoge wow-factor die je absoluut zelf moet proberen.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Spaghetti al cacio e pepe op tafel.

  1. Kook de spaghetti in ruim water met wat zout.
  2. Doe de gemalen Pecorino en gemalen zwarte peper in een kom en voeg wat kookwater toe. Roer door tot je een crème hebt.
  3. Giet de pasta ongeveer 2 minuten voor het einde van de kooktijd af en hou wat kookwater apart.
  4. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Voeg de spaghetti en de Pecorino crème toe. Roer goed door en voeg wat kookwater toe.
  5. Roer tot de spaghetti beetgaar zijn zonder dat deze uitdrogen. De spaghetti moet voorzien zijn van een crèmelaagje.
  6. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en roer nogmaals goed door.
  7. Serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta