Meringue-ijstaart met mangosalsa

Meringue-ijstaart met mangosalsa

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk dessert voor bij een zomerse BBQ: Meringue-ijstaart met mangosalsa. Een taart van meringue en roomijs gevuld met verkruimelde meringue en geserveerd met frisse mangosalsa. Perfect om te delen met familie en vrienden.

60 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Meringue-ijstaart met mangosalsa op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 100°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Wrijf een kom schoon met een halve citroen. Voeg de eiwitten toe en klop ze met de handmixer stijf. Voeg beetje bij beetje de bruine suiker toe en blijf kloppen tot een stevige, taaie en glanzende massa ontstaat. Schep met een lepel bergjes van het eiwit op de bakplaat. Laat het eiwit in de oven, met de deur op een kier, in 1-1,5 uur drogen.
  2. Maak intussen de mangosalsa: schil de mango's met een dunschiller, snijd het vruchtvlees in plakken van de pit af en snijd deze in stukjes. Meng het limoensap en -rasp, sinaasappelsap, de gember en mango door elkaar. Zet dit tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  3. Laat de schuimpjes uit de oven afkoelen en verkruimel ze boven een kom. Bekleed een springvorm met plasticfolie en houd 8 schuimpjes achter. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel de verkruimelde schuimpjes luchtig door de room. Schep dit mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de ijstaart in de diepvriezer in 3-4 uur bevriezen. Als u het ruim van tevoren maakt, dek dan na het geheel aanvriezen de taart af met plasticfolie.
  4. Verwijder 15 minuten van tevoren de vorm en het folie van de ijstaart en zet de taart op een platte schaal. Garneer met de achtergehouden schuimpjes en chocolaatjes en geef de mangosalsa er apart bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Zuivel Bakken Mango Taart Ijstaart