Kheer

Kheer

Smulweb imageSmulweb

Laat je betoveren met deze dessert klassieker. Kheer is een romige, lichtzoete rijstpudding met kardemom, amandelen en rozijnen. Perfect als afsluiter van je diner of gewoon tussendoor. Geniet van de heerlijke smaak en aroma, waar je ook bent!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Gecondenseerde melk
  • 30 g Rozenwater

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kheer op tafel.

  1. Laat de rijst een half uur weken in water, zorg dat alle rijst onder water staat.
  2. Doe de melk, gecondenseerde melk en suiker in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook.
  3. Voeg de rijst toe en laat sudderen tot het mengsel dik wordt en ongeveer de helft van het volume kwijt is.
  4. Voeg amandelen, rozijnen en kardemom toe en kook nog 5 minuten.
  5. Laat de kheer afkoelen en zet het daarna in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Rijst Kruiden