Gegratineerde uiensoep

Gegratineerde uiensoep

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk comfort food tijdens koude dagen: Gegratineerde uiensoep. Uien, bouillon en cognac geven de soep een rijke smaak. Serveer met geroosterd brood en gesmolten kaas om deze klassieker af te maken.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 g Cognac

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gegratineerde uiensoep op tafel.

  1. Pel de uien, halveer ze en snijd ze in dunne ringen. Smelt boter in een (soep)pan en bak de uienringen zachtjes tot de ui lichtbruin is. Schep regelmatig om. Maal er wat peper boven en strooi bloem erover. Bak de bloem op laag vuur nog even mee, zodat de bloem gaart zonder al te bruin te worden. Roer cognac of port door de ui.
  2. Schenk een scheut bouillon in de pan en roer goed door. Voeg de rest van de bouillon en takjes tijm toe en breng de soep aan de kook. Breng de soep op smaak met zout en peper. Draai het vuur laag en laat de soep nog 20 minuten zachtjes sudderen.
  3. Verwarm de ovengrill voor. Verwijder tijmtakjes uit de uiensoep en verwarm de soep eventueel opnieuw. Rooster (stok)brood aan beide zijden lichtbruin onder de grill. Doe een beetje kaas in zes ovenbestendige wijde soepkommen en leg het brood erop. Strooi een dikke laag kaas over het brood.
  4. Schep de soep op het brood in de kommen en zet de kommen onder de grill tot de kaas gesmolten is en lichtbruin kleurt. Tip: Vervang voor een vegetarische variant de rundvleesbouillon door tuinkruiden- of groentebouillon en kies voor een vegetarisch gestremde kaassoort.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep