Koude sabayon met banyuls

Koude sabayon met banyuls

Smulweb imageSmulweb

Een verrassend koud dessert: sabayon met banyuls-wijn op een bedje van bosvruchten doorspekt met bramenlikeur. Sabayon maken vereist even wat aandacht: au bain-marie kloppen. Daar wordt ‘ie extra lekker luchtig van. Maak ‘m daarom een ochtend van tevoren, zodat ‘ ie rustig kan opstijven in de koelkast.

45 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Banyuls

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Koude sabayon met banyuls op tafel.

  1. Klop 50 ml slagroom op met 15 gram suiker tot lobbig. Zet weg.
  2. Vul 6 mooie glazen met wat rode (bos)vruchten en sprenkel er desgewenst wat (bramen)likeur over. Zet in de koelkast.
  3. Klop 4 eierdooiers met 50 gram suiker licht en schuimig. Verwarm dit au bain marie en blijf kloppen. Zorg dat de pan het water niet raakt en laat de massa niet koken. Voeg geleidelijk de wijn toe en blijf kloppen tot de massa mooi bindt.
  4. Haal de pan uit het warme water en blijf kloppen tot de sabayon is afgekoeld!
  5. Schep er voorzichtig de slagroom door en doe over in de glazen met bosvruchtjes.
  6. Zet in de koelkast en laat de sabayon door en door koud worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts