Salade met avocado vijg gegrilde parmaham

Salade met avocado vijg gegrilde parmaham

Smulweb imageSmulweb

Een salade die je niet snel vergeet: gegrilde parmaham, avocado en vijg op een bedje van sla. Met een heerlijke balsamicodressing. De perfecte zomerse lunch.

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Avocado

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Salade met avocado vijg gegrilde parmaham op tafel.

  1. Kook de eieren in een pan met water tot ze hardgekookt zijn.
  2. Gril de parmaham in een grilpan totdat deze lekker krokant is.
  3. Snijd de avocado's in twee helften en verwijder de pit, bestrooi deze met zout & peper.
  4. Voeg 2,5 el balsamico azijn, 2 tl mosterd, 1 tl suiker, 6 el olijfolie en de peper en zout bij elkaar in een kommetje en meng het goed door elkaar.
  5. Maak in het midden van het bord een bedje van de gemengde sla. Leg hierop een halve avocado, leg in het holletje van de avocado de parmaham.
  6. Pel de eieren en snijd deze in vieren, leg deze rondom de avocado. Vervolgens snijd je ook de vijg in vier stukken en leg je deze tussen de eieren in rondom de avocado.
  7. Maak het gerecht af door het te besprenkelen met de balsamicodressing.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Avocado salade