Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Canadees appelcranberry cake

Canadees appelcranberry cake

smulweb badge smulweb

Deze Canadese appelcranberry cake is om te smullen! Zodra je begint te bakken, vult je keuken zich met heerlijke geuren. Geniet van de tartness van de veenbessen samen met de zoete appels. Serveer met slagroom en vraag om meer.

25 min bereiden dessert 6 personen

(0)

Ingrediënten

  • 4 el Donkere Basterdsuiker
  • 1 el Roomboter
  • 4 el Gedroogde cranberry's
  • 1 Appel, groen
  • 67.5 g Tarwebloem
  • 0.5 tl Backin Bakpoeder
  • 0.1875 g Zout
  • 1 Biologisch ei
  • 60 ml Karnemelk
  • 5 el Donkere Basterdsuiker
  • 1.5 el Wokolie
  • 0.25 tl Vanille extract

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Canadees appelcranberry cake op tafel.

  1. Oven voorverwarmen op 175 C.
  2. Eerste 2 ingrediënten in de bakpan doen en in de oven zetten. Bak gedurende 5 minuten totdat de boter begint te pruttelen.
  3. Verwijder de pan en strooi de veenbessen en appels over de botervloeistof. Zet opzij.
  4. Voeg de volgende 3 ingrediënten samen en maak een kuil in het midden.
  5. Combineer de volgende 5 ingrediënten in een schaal en voeg ze dan toe aan de kuil. Roer tot alles netjes gemengd is.
  6. Verspreid het mengsel over de appel en cranberry mix tot een gladde massa. Bak gedurende 35 minuten. Test of een prikkertje er schoon en droog uitkomt.
  7. Laat het afkoelen op een bedraad rek gedurende 5 minuten. Snijd de cake los van de pan met een mes en deel het in 4 of 6 stukken.