Tarte tartin van seizoensgroenten en kalkoenfilet

Tarte tartin van seizoensgroenten en kalkoenfilet

Smulweb imageSmulweb

Verwen uzelf met een heerlijke tarte tartin van seizoensgroenten en kalkoenfilet. Met tuinerwten, bosui en tomaat omhuld door knapperig deeg en heerlijke shoarma kalkoenreepjes. Serveer met een frisse ijsbergsla met een dressing van het huis. Bak het in 35 minuten in uw quichevorm tot perfectie.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Tarte tartin van seizoensgroenten en kalkoenfilet op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C. Verhit de olijfolie in een koekenpan.
  2. Bestrooi de kalkoenreepjes met shoarmakruiden en bak ze 3 minuten. Bak de tuinerwten 1 minuut mee.
  3. Verdeel de kalkoenfilet met erwten over de bodem van de quichevorm. Snijd 2 bosuitjes in stukken van 10 cm en leg ze samen met de halve tomaten (met de platte kant op de bodem) tussen de kalkoenfilet en erwten.
  4. Leg plakjes deeg op de groenten en druk de naden aan. Stop het deeg goed tussen de vulling en de rand van de vorm in en prik er met een vork gaatjes in.
  5. Bak de hartige taart in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten gaar.
  6. Snijd intussen de resterende bosui in ringetjes en schep de sladressing door de ijsbergsla.
  7. Leg een schaal of groot bord op de taartvorm en keer ze samen om. Bestrooi de tarte tatin met ringetjes bosui.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kalkoen Kalkoenfilet