Mouse de forel

Mouse de forel

Smulweb imageSmulweb

Een luxe voorgerecht: Mousse van forel, op smaak gebracht met mierikswortel en sinaasappelrasp. Gegarneerd met dille en sinaasappelschil, een perfect begin van een feestdiner!

25 min bereiden

tussendoortje

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mouse de forel op tafel.

  1. Boen de sinaasappel schoon en trek met een canneleermesje 12 mooie slierten van de sinaasappel en rasp 1 eetlepel oranje schil dun af.
  2. Snijd de forel in stukken en pureer deze met 3 eetlepels slagroom in de keukenmachine.
  3. Klop de rest van de slagroom in een kom bijna stijf en spatel de forelmengsel, mierikswortel, sinaasappelrasp en zout en peper naar smaak er luchtig door.
  4. Doe de mousse over in een spuitzak met grove kartelmond en laat hem in de koelkast in minstens 1 uur opstijven.
  5. Laat de slierten sinaasappelschil in wat water 5 minuten zachtjes koken en daarna op keukenpapier uitlekken.
  6. Spuit op 6 amuselepels een toef forelmousse en garneer met sinaasappelschil en toefjes dille.
eet smakelijk