Gegrilde makreel

Gegrilde makreel

Smulweb imageSmulweb

Gegrilde makreel met citroensap, olijfolie, paprikapoeder en knoflook. Ideaal voor op de barbecue of in de grillpan. Dien met partjes citroen op voor een heerlijk frisse smaak.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gegrilde makreel op tafel.

  1. Begin de bereiding van dit eenvoudige recept met het verwijderen van de graat van de makrelen. Dit gaat het gemakkelijkste door met de vingers op de graat te drukken en vervolgens de graat voorzichtig en langzaam van boven naar beneden los te trekken. Laat hierbij de staart zitten. Je kunt echter ook aan de visboer vragen om dit vast te doen bij het schoonmaken.
  2. Maak vervolgens een marinade door een eetlepel citroensap te mengen met ongeveer 4 eetlepels olijfolie, een snufje paprikapoeder en de twee grof gehakte teentjes knoflook. Leg de makrelen dan in een diepe kom naast elkaar en bestrooi ze flink met peper en zout aan beide zijden. Maak daarna twee schuine inkepingen aan beide zijden van elke vis en schenk de marinade over de vissen. Laat de vissen dan ongeveer 30 minuten in de marinade staan.
  3. Verwijder vervolgens de knoflook uit de marinade en maak met een saté-prikker aan elke makreel een takje rozemarijn vast.
  4. Verhit daarna een grillpan en rooster de makrelen vervolgens 5 minuten aan elke kant of tot deze gaar zijn. Verwijder na het roosteren het takje rozemarijn en leg de gegrilde makrelen naast elkaar op een grote schaal.
  5. Garneer de makrelen met partjes citroen en de resterende takjes rozemarijn.
eet smakelijk