Aardappelsoep met knoflook en spekjes

Aardappelsoep met knoflook en spekjes

Smulweb imageSmulweb

Aardappelsoep met knoflook en spekjes met een vleugje mierikswortel, geserveerd met brood is een voedzame maaltijd. Stoven de aardappels, wortels, knolselderij en prei kort aan in boter, voeg de bouillonblokjes met karwij, zout en peper toe en kook 20 minuten. Voeg crème fraîche, marjolein, en mierikswortel toe en pureer tot de gewenste grofheid. Bak de spekjes en ui en serveer met brood.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.25 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Aardappelsoep met knoflook en spekjes op tafel.

  1. Schil de aardappels en de wortels. Maak de aardappels, de wortels, de knolselderij en de prei schoon en snijd ze klein. Pel en snipper de uien en de knoflook.
  2. Fruit de uien en de knoflook in 2 el hete boter. Bak kort de aardappels en de groente mee. Roer 1 l water, de bouillonblokjes, de karwij, zout en peper erdoorheen. Kook de soep ca. 20 min. met het deksel op de pan.
  3. Pel de overgebleven ui en snijd hem in dunne ringen. Snijd het spek in blokjes. Bak ze samen in 1 el hete boter.
  4. Schil de mierikswortel en rasp hem grof. Pureer de aardappelsoep grof. Roer de crème fraîche, de marjolein en de helft van de mierikswortel erdoorheen. Breng op smaak en garneer de soep met de overgebleven mierikswortel en wat marjolein.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kruiden Vlees