Tropische rijstsalade

Tropische rijstsalade

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke, frisse Tropische rijstsalade met stukjes malse kip, tropisch fruit, banaan, komkommer en seroendeng. Geserveerd op een bedje van afgekoelde rijst en afgemaakt met een zoete, pittige saus op basis van fruit siroop, mayo, peper en zout. Perfect als lunch of als lichte hoofdmaaltijd.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 el Seroendeng
  • 500 g Fruitmix

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Tropische rijstsalade op tafel.

  1. Kook de rijst en laat deze volledig afkoelen.
  2. Laat het fruit uitlekken (de siroop heeft u nog nodig) en bewaar het fruit in een zeef.
  3. Maak van vier eetlepels siroop, mayonaise, peper, zout en sambal een sausje en meng dit goed met de afgekoelde rijst.
  4. Schep de kipblokjes, het tropisch fruit, de banaanplakjes, de komkommerblokjes en de seroendeng door de rijst en laat alles 30 tot 45 minuten intrekken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Rijstsalade