Tjap tjoy

Tjap tjoy

Smulweb imageSmulweb

Deze Tjap Tjoy van gemarineerd vlees en gesneden groenten in een heerlijke saus wil je niet missen. Roerbak de groenten beetgaar en voeg de groenten samen met de garnalen toe aan de saus. Serveer met verse rijst voor een echte Aziatische smaakexplosie.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Peultjes
  • 125 g Bamboe scheuten

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Tjap tjoy op tafel.

  1. Roer een marinade van de knoflook, de oester- en sojasaus, zout (niet te veel), peper en marineer hierin het vlees minstens een half uur, liefst langer.
  2. Zorg dat alle groenten gesneden klaar liggen.
  3. Roer de sausingrediënten door elkaar. Kook de rijst.
  4. Verhit de wok op hoog vuur (laat de wok echt loeiheet worden en voeg dan de olie toe wanneer de blauwe damp eraf komt). Bak in 1 el olie het vlees tot het net gaar is, ca. 2 minuten. Doe in een braadpan
  5. roer de saus er door en houd op zacht vuur warm. De saus zal nu indikken.
  6. Maak de wok opnieuw heet en roerbak de peultjes in een scheutje olie tot ze beetgaar zijn, ca. 2 minuten en doe over in een vergiet. Roerbak iedere volgende groente op dezelfde manier met een halve el olie. Bak de taugé maar 30 seconden. Begin bij de paksoi met de stronkjes (en voeg dan ook 1 el water toe) en voeg dan pas het bladgroen toe. Doe alle groenten in het vergiet.
  7. Meng de gewokte groenten, de garnalen met de saus en het vlees en laat even opwarmen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Chinees Noedels Tjap tjoi Chinese bami