Spinazieschotel met ei en kaas

Spinazieschotel met ei en kaas

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke spinazieschotel met ei en kaas uit de oven. De aardappels worden gestampt tot een gladde puree en de spinazie wordt verrijkt met knoflook. De eieren worden gebakken in de oven en maken de schotel helemaal af. Optioneel is het toevoegen van pijnboompitten of gehakte walnoten en verse of gedroogde tijm.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Spinazieschotel met ei en kaas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220°C en kook de aardappelen met zout gaar in 20 minuten.
  2. Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg de spinazie toe en roerbak 5-7 minuten tot de spinazie geslonken en het vocht verdampt is. Voeg zout en peper toe.
  3. Giet de aardappels af, stamp ze fijn met de rest van de olijfolie, kerriepoeder, peper en zoveel melk tot een gladde puree ontstaat. Schep deze puree in een ovenschaal of braadslede. Strijk de puree glad en strooi er de helft van de kaas over. Verdeel de spinazie erover.
  4. Maak met een eetlepel 8 kuiltjes in de spinazie en breek boven elk kuiltje een ei. Bestrooi de eieren met de rest van de kaas.
  5. Zet de schotel 20 minuten in het midden van de oven.
  6. Voeg tijdens het roerbakken van spinazie pijnboompitten of gehakte walnoten toe en schep er 1 eetlepel gehakte verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijm bij (optioneel).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Ei Kaas