Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Mosselschaaltje met stokbrood op tafel.
- Bewerk de boter met een vork tot deze licht en luchtig is geworden.
- Blancheer de knoflook 1 minuut in kokend water, giet af en pel deze.
- Wrijf de knoflook uit tot een fijne pasta, met een beetje zout, en meng beetje bij beetje de boter erdoorheen.
- Meng er daarna de gehakte kruiden doorheen en maak op smaak af met zout en peper.
- Verpak het in aluminiumfolie en leg in de koelkast om op te stijven.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de mosselen, prei en ui over 4 ovenschaaltjes. Verdeel de knoflookboter voor een gedeelte over de rest in een schaaltje voor op tafelbewaren.
- Zet het gerecht circa 20 minuten in het midden van de oven.
- Haal de schaaltjes uit de oven, maal er peper over, strooi de kaas erop en zet ze nog even onder een hete grill tot de kaas gesmolten is.