Mosselschaaltje met stokbrood

Mosselschaaltje met stokbrood

Smulweb imageSmulweb

Op zoek naar een smakelijk gerecht met mosselen? Probeer dan ons mosselschaaltje met stokbrood. Heerlijke, warme mossels uit de oven met verspreid daarbij, een zelfgemaakte knoflookboter. Na 20 minuten in de oven gooi je wat kaas eroverheen. De schaaltjes zijn krokant, de mosselen zacht. Zet nog even onder de grill en eet smakelijk!

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Mosselschaaltje met stokbrood op tafel.

  1. Bewerk de boter met een vork tot deze licht en luchtig is geworden.
  2. Blancheer de knoflook 1 minuut in kokend water, giet af en pel deze.
  3. Wrijf de knoflook uit tot een fijne pasta, met een beetje zout, en meng beetje bij beetje de boter erdoorheen.
  4. Meng er daarna de gehakte kruiden doorheen en maak op smaak af met zout en peper.
  5. Verpak het in aluminiumfolie en leg in de koelkast om op te stijven.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de mosselen, prei en ui over 4 ovenschaaltjes. Verdeel de knoflookboter voor een gedeelte over de rest in een schaaltje voor op tafelbewaren.
  7. Zet het gerecht circa 20 minuten in het midden van de oven.
  8. Haal de schaaltjes uit de oven, maal er peper over, strooi de kaas erop en zet ze nog even onder een hete grill tot de kaas gesmolten is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Stokbrood