Keshi yena a lecureuil

Keshi yena a lecureuil

Smulweb imageSmulweb

Keshi yena is een typisch Curaçaos gerecht. Een heerlijke variatie met gehakt, olijven, rozijnen, piccalilly en peterselie. Lekker gekruid met sambal en worchestersaus op een bedje van gesmolten kaas. Bakken in de oven en smullen!

60 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 450 g edammerkaas

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Keshi yena a lecureuil op tafel.

  1. Schaaf de kaas in dunne plakjes. Snijd ui en paprika in kleine stukjes en snipper de knoflook. Ontpit de olijven en snijd ze in stukjes.
  2. Warm de oven voor op 150°C met hete lucht.
  3. Verkruimel het gehakt en bak het in een klontje boter, samen met de knoflook, ui en paprika. Bak ongeveer 5 minuten tot het gehakt gaar is.
  4. Voeg van het vuur af sambal, zout, rozijnen, olijven, worchestersaus, tomatenpuree, piccalilly, peterselie en kappertjes toe. Omscheppen en even laten afkoelen. Als er te veel vocht is, voorzichtig wat afgieten.
  5. Schep nu de eieren en het paneermeel door de gehaktmassa.
  6. Bekleed de vorm met een flinke laag kaas. Bewaar genoeg kaas voor de bovenkant.
  7. Schep nu de gehaktmassa in de vorm en dek af met de rest van de kaas.
  8. Bak de keshi yena au bain marie in de oven gedurende 90 minuten.
eet smakelijk