- 450 g edammerkaas
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Keshi yena a lecureuil op tafel.
- Schaaf de kaas in dunne plakjes. Snijd ui en paprika in kleine stukjes en snipper de knoflook. Ontpit de olijven en snijd ze in stukjes.
- Warm de oven voor op 150°C met hete lucht.
- Verkruimel het gehakt en bak het in een klontje boter, samen met de knoflook, ui en paprika. Bak ongeveer 5 minuten tot het gehakt gaar is.
- Voeg van het vuur af sambal, zout, rozijnen, olijven, worchestersaus, tomatenpuree, piccalilly, peterselie en kappertjes toe. Omscheppen en even laten afkoelen. Als er te veel vocht is, voorzichtig wat afgieten.
- Schep nu de eieren en het paneermeel door de gehaktmassa.
- Bekleed de vorm met een flinke laag kaas. Bewaar genoeg kaas voor de bovenkant.
- Schep nu de gehaktmassa in de vorm en dek af met de rest van de kaas.
- Bak de keshi yena au bain marie in de oven gedurende 90 minuten.