Garnalen in tempura-kruidenbeslag en mayo-sojasaus

Garnalen in tempura-kruidenbeslag en mayo-sojasaus

Smulweb imageSmulweb

Garnalen in tempura-kruidenbeslag en mayo-sojasaus. Laat de garnalen ontdooien, pel ze en snijd ze open. Klop een beslag van meel, water, basilicum en peterselie. Haal de garnalen door het beslag, bak ze goudbruin en laat op keukenpapier uitlekken. Serveer op een schaal en bestrooi met zeezout. Dien op met sausje van mayonaise, mosterd en sojasaus.

10 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml Water
  • 2 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Garnalen in tempura-kruidenbeslag en mayo-sojasaus op tafel.

  1. Verhit de olie tot 180 graden.
  2. Laat de garnalen ontdooien en pel ze, maar laat de staartpunten eraan. Snijd de garnalen op de rug open en verwijder het darmkanaal.
  3. Zeef het meel boven een kom en voeg het water, basilicum en peterselie toe. Klop er een beslag van.
  4. Pak de garnalen bij de staart en haal ze één voor één door het beslag. Laat ze voorzichtig in de olie glijden en bak ze goudbruin.
  5. Schep de garnalen met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  6. Klop in een kom de mosterd, mayonaise en sojasaus door elkaar.
  7. Snijd de limoen in parten. Leg de garnalen op een schaal, bestrooi ze met zeezout en verdeel de limoen erover. Serveer het sausje erbij.
eet smakelijk