Babi pangang simpellekker

Babi pangang simpellekker

Smulweb imageSmulweb

Hoe maak je de lekkerste babi pangang thuis? Deze babi pangang is simpel, lekker en met een krokant korstje. Gemarineerde speklappen in 5-specerijen gaan de oven en daar worden ze lekker knapperig. Maak ondertussen de saus van tomatenketchup en ketjap manis en je bent klaar om te genieten.

45 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Babi pangang simpellekker op tafel.

  1. Laat de (hetelucht) oven voorverwarmen op 195 graden.
  2. Leg de speklappen uit op een snijplank en smeer ze aan beide kanten goed in met de gemengde 5-specerijen. Bestrooi de speklappen met nog wat zout en peper. Controleer of de oven op temperatuur is.
  3. Pak de braadslee en leg de speklappen naast elkaar in de braadslee. Schuif de braadslee de oven in en laat de speklappen 45 minuten bakken.
  4. Na 30 minuten, giet wat vet af uit de braadslee en draai de speklappen om. Plaats de braadslee weer terug in de oven en bak nog 15 minuten.
  5. Neem intussen een platte vuurvaste schaal en meng hierin 2 eetlepels tomatenketchup met een halve eetlepel ketjap manis.
  6. Haal de speklappen uit de oven en snijd ze in stukjes. Meng de stukjes met het mengsel van tomatenketchup en ketjap en schep het geheel nog 10 minuten om onder de gril. Voorkom aanbranden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen Speklap