Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Romige schnitzel met prei op tafel.
- Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Verhit olie in een ruime pan en bak hierin de prei al roerende ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg ca. 600 ml water toe aan de pan en roer het soeppoeder erdoorheen. Breng al roerende aan de kook en laat op laag vuur ca. 10 minuten zachtjes koken. Roer de slagroom en 60 g kaas erdoorheen.
- Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven) / 150°C (standaard oven) / gasstand 2. Dep de schnitzels evt. droog en leg ze naast elkaar in een ingevette grote ovenschaal.
- Beleg elke schnitzel met 1 plak ham en de tomaten. Giet de preiroom er gelijkmatig overheen. Bak de schotel afgedekt ca. 2 uur in de oven.
- Strooi ca. 30 minuten voor het einde van de oventijd 75 g kaas over de ovenschaal en bak hem onafgedekt verder. Strooi de gewassen en in reepjes gesneden peterselie eroverheen.