Janssons frestelse

Janssons frestelse

Smulweb imageSmulweb

Janssons frestelse, een Zweeds ovengerecht met aardappel, ui, ansjovis en room. Kruid elke laag met peper en besprenkel het geheel met ansjovis-olie. Bak de schotel 60 minuten in de oven. Heerlijk als hoofdgerecht.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Janssons frestelse op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Kook ze 5 tot 10 minuten.
  2. Laat de ansjovis uitlekken maar bewaar de olie. Pel de uien, snijd ze in ringen en fruit ze aan.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een lage ovenschaal in en leg daarin een laag aardappelschijfjes, een laag uien, een laag ansjovis en weer een laag uien. Eindig met een laag aardappelschijfjes. Kruid elke laag met peper.
  4. Besprenkel wat ansjovis-olie over de schijfjes en giet de room erover. Bestrooi het met paneermeel en leg er klontjes boter bovenop.
  5. Bak de schotel 60 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Aardappelgratin