Paddestoelen lasagne met geitenkaas

Paddestoelen lasagne met geitenkaas

Smulweb imageSmulweb

Deze paddestoelen lasagne met geitenkaas is hemels lekker. Een combinatie van smaken zoals je ze nog nooit hebt geproefd! Het gerecht zit boordevol paddenstoelen, geitenkaas, wortels en zongedroogde tomaatjes, en heeft een verwarmende smaak. Serveer het als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht bij een lekker stukje vis.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Jumbo Cayenne Pepers Pittig

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Paddestoelen lasagne met geitenkaas op tafel.

  1. Snijd alle paddenstoelen in plakjes en doe alles in een grote bakpan zodat je het later kunt bakken. Zet alvast een mok klaar voor het vocht van de paddenstoelen.
  2. Doe de in stukken gesneden wortelen, 6 teentjes knoflook en 4 chili pepertjes samen in de keukenmachine en maal alles fijn. Doe alvast in een kom en zet even apart. Maal nu de uien fijn en doe dit in een apart schaaltje voor later. Laat de geitenkaas en de zongedroogde tomaatjes alvast uitlekken en doe dit ook in aparte schaaltjes voor later.
  3. Bak de paddenstoelen in een beetje olijfolie ongeveer 10 minuten lichtbruin totdat het vocht eruit loopt. Haal de paddenstoelen uit de bakpan en doe dit in een aparte grote bak om af te koelen. Giet het vocht van de paddenstoelen in de mok.
  4. Maak de pan schoon en droog en bak hier de ui in met wat olijfolie gedurende ongeveer 5 minuten op een matig vuur glazig. Doe hier het wortelmengsel bij en bak dit ook een beetje voor nog eens 5 minuten. Doe dan de tomatenblokjes en het paddestoelenvocht erbij en zet het vuur laag.
  5. Doe de deksel op de pan en laat alles ongeveer 20 minuutjes sudderen. Snijd in de tussentijd de zongedroogde tomaatjes in kleinere stukjes en voeg dit toe aan de inmiddels afgekoelde paddenstoelen. Zet een grote ovenschaal klaar en haal de lasagneplakken uit de verpakking.
  6. Als het tomaten-wortelmengsel na 20 minuten klaar is, schep je dit mengsel door de paddenstoelen heen.
  7. Verwarm de oven voor op ± 200 graden. Doe een beetje van de saus op de bodem van de schaal en leg daar de eerste laag lasagneplakken op. Doe er weer saus op en verdeel er een paar stukjes geitenkaas overheen. Herhaal met de rest van de lasagneplakken, saus en geitenkaas tot de saus op is. Eindig met een laag saus en geitenkaas. Strooi er als laatste geraspte kaas overheen.
  8. Zet de schaal ± 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het nog 5 minuten afkoelen voordat je het serveert. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Kaas