Shaslicks barbecue recept met paprika en ui

Shaslicks barbecue recept met paprika en ui

Smulweb imageSmulweb

Shaslicks barbecue recept met paprika en ui. Geroosterde varkensvlees en paprika's op spiesjes. Gemarineerd in een honing ketjap marinade, waardoor de shaslicks heerlijk zoet en karamelachtig worden. Perfect voor op de BBQ!

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Shaslicks barbecue recept met paprika en ui op tafel.

  1. Pel 3 uien en snijd ze fijn. Hak daarna de Spaanse peper fijn (niet vergeten de zaadjes en het wit te verwijderen). De tomaten uit blik in blokjes snijden.
  2. Pak een diepe schaal en schenk hierin de olie, de ketjap en de honing. Voeg de ui, de tomatenblokjes en de Spaanse peper toe en pers de knoflook in de schaal.
  3. Snijd de hamlappen in vierkante blokjes en vermeng ze goed met de marinade. Laat het vlees afgedekt in de koelkast minimaal 12 uur rusten. Vergeet niet de marinade en het vlees nog even goed door te roeren.
  4. Snijd de overgebleven uien in grote stukken. Doe dit ook met de paprika en eventueel een paar champignons. Rijg het vlees om en om met de groenten aan een satéprikker. Laat de saté prikkers weken in heet water om verbranden te voorkomen.
  5. Rooster de shaslicks op een hete barbecue in ongeveer 10 minuten tot ze gaar zijn. Leg de shaslicks op een minder heet stuk van het bbq rooster om verbranding van de groenten te voorkomen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paprika