Amuse van gerookte zalm met een citroencreme

Amuse van gerookte zalm met een citroencreme

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke amuse van gerookte zalm met een frisse citroencrème. Nonchalant gepresenteerd op een vorkje. Perfect voor een feestelijke gelegenheid.

15 min bereiden

borrel

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Amuse van gerookte zalm met een citroencreme op tafel.

  1. Snijd de plakjes zalm in flinke ruiten of repen en prik ze nonchalant aan een vorkje.
  2. Meng de crème fraiche met versgemalen peper en een paar druppels citroensap (steek de punt van een mesje in de citroen en knijp). Schep op elk vorkje wat crème fraiche.
  3. Was en droog de citroen. Rasp de schil boven de vorkjes dun eraf. Als je geen rasp hebt, snijd dan met een schilmesje of dunschiller brede repen van de schil. Snijd die repen vervolgens in smalle reepjes en hak ze fijn. Strooi de schilsnippers over de vorkjes. Maal er nog wat grove peper over.
  4. Leg de vorkjes op een schaal.
  5. Optioneel: gebruik in plaats van citroenrasp, geraspte sinaasappelschil.
eet smakelijk