- 10 tl Peterselie gedroogd
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Ovenschotel met bloemkool gehakt tomaten en parmezaanse op tafel.
- Verdeel de bloemkool in roosjes.
- Dompel de tomaten een paar tellen in kokend water, laat ze schrikken. Pel deze en snijd ze zonder de steelaanzetten in plakjes.
- Week het brood in koud water. Snipper de gepelde ui.
- Fruit de ui glazig in de hete olie, laat het gehakt al roerend kort meebakken en breng op smaak met wat peper en zout en de paprikapoeder.
- Laat het gehakt iets afkoelen en meng er dan het ei en het uitgedrukte en verkruimelde brood door.
- Doe de bloemkool in de ingevette ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel over de bloemkool en dek af met de plakjes tomaten.
- Strooi de kaas over de tomaten. Beleg de in vlokjes verdeelde boter. Zet het deksel op de schaal of dek af met een dubbel velletje aluminiumfolie.
- Schuif de schaal onderin de oven en stel de temperatuur in op 220 graden. Laat de schaal circa 1 uur in de oven staan.
- Bestrooi de ovenschotel voor het serveren met de peterselie.