Mangoijs

Mangoijs

Smulweb imageSmulweb

Een verfrissend dessert voor op warme dagen! De mango wordt verwarmd met wat suiker waarna het wordt gemixt met slagroom en melk tot een ijsmengsel. Laat het ijs bevriezen gedurende 2 uur en serveer gekoeld uit de koelkast.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mangoijs op tafel.

  1. Schil de mango. Snijd het vlees in stukjes en stamp even met een pureestamper of vijzel om wat vocht los te krijgen.
  2. Verwarm de mango met de suiker in de pan op laag vuur. Dit is alleen om de suiker op te lossen. Blijf dus roeren en laat 2 minuten zachtjes verwarmen. Haal daarna de pan van het vuur en laat afkoelen.
  3. Schep het mangomengsel in een kom en voeg de slagroom toe. Zet de staafmixer erin en pureer het geheel.
  4. Voeg de melk toe en roer door elkaar.
  5. Schenk het mengsel in de ijsmachine. Vries het ijs ongeveer 40 minuten in.
  6. Zet het ijs in de vriezer. Laat het 2 uur hard worden. Zet het een half uur voordat je het wilt eten in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Vlees Zuivel Mango