Krokante speklapjes met pittige zuurkool

Krokante speklapjes met pittige zuurkool

Smulweb imageSmulweb

Krokante speklapjes met pittige zuurkool. Door de combi van sambal, gember, ketjap en mosterd is dit gerecht goed pittig. De aardappelen en zuurkool maken de maaltijd compleet. Wok alles kort en geniet van dit snelle, lekkere en verrassende recept.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Krokante speklapjes met pittige zuurkool op tafel.

  1. Zuurkool in pan met 1-2 tl sambal, 2 el gember en 1 kopje water opzetten en op laag vuur met deksel op pan 15 minuten zachtjes koken en dan afgieten.
  2. Aardappelen in diepe pan in laagje koud water opzetten en met deksel op pan in 10 minuten gaarkoken. Afgieten en van vuur af met deksel op pan 5 minuten laten nagaren.
  3. Wok ondertussen verhitten en hierin (zonder toevoeging van vet) speklapjes 10 minuten roerbakken. Vet uit wok gieten. Ketjap, 1 el gember, mosterd en naar smaak peper aan vlees toevoegen en nog 5 minuten wokken. Naar smaak sambal toevoegen en nog 1 minuut wokken.
  4. Vlees over 4 warme borden verdelen. Aardappeltjes met peterselie in wok doen, omscheppen en op borden leggen. Zuurkool ernaast scheppen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Zuurkool Speklap