Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Krokante speklapjes met pittige zuurkool op tafel.
- Zuurkool in pan met 1-2 tl sambal, 2 el gember en 1 kopje water opzetten en op laag vuur met deksel op pan 15 minuten zachtjes koken en dan afgieten.
- Aardappelen in diepe pan in laagje koud water opzetten en met deksel op pan in 10 minuten gaarkoken. Afgieten en van vuur af met deksel op pan 5 minuten laten nagaren.
- Wok ondertussen verhitten en hierin (zonder toevoeging van vet) speklapjes 10 minuten roerbakken. Vet uit wok gieten. Ketjap, 1 el gember, mosterd en naar smaak peper aan vlees toevoegen en nog 5 minuten wokken. Naar smaak sambal toevoegen en nog 1 minuut wokken.
- Vlees over 4 warme borden verdelen. Aardappeltjes met peterselie in wok doen, omscheppen en op borden leggen. Zuurkool ernaast scheppen.