Gegrilde kip met perzische rijst

Gegrilde kip met perzische rijst

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Perzische rijst met een bijpassend gekruide gegrilde kip gemarineerd met knoflook, tijm en peper. Gevuld met boter, citroen, ui en knoflook.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 2 stappen deze heerlijke Gegrilde kip met perzische rijst op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng boter met tijmblaadjes, geperste knoflook en peper en zout. Haal voorzichtig het vel van de kip los en stop wat stukjes boter onder het vel. Doe ook wat blokjes boter in de holte van de kip. Voeg citroen, ui, tijm en knoflookteentjes toe in de holte. Bestrooi de kip met peper, zout, paprikapoeder en de rest van de tijm. Optioneel: voeg wat chilisaus toe aan de kip voor extra smaak. Leg eventueel overgebleven citroen, ui, boter en knoflook om de kip en besprenkel met een klein beetje olijfolie. Bak de kip 90 minuten in de oven en bedruip hem af en toe met het vocht.
  2. Laat de mais en mandarijn uitlekken. Fruit de ui, knoflook, kerrie en kurkuma aan met wat roomboter. Voeg dan de rijst toe en kook de rijst gaar in de bouillon. Voeg tegen het einde van de kooktijd de mais, mandarijnen en rozijnen toe. Laat even meewarmen en giet de rijst af. Bestrooi de rijst met amandelsnippers.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Gevogelte