Indonesische ovenschotel

Indonesische ovenschotel

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Indonesische ovenschotel met gehakt, witte kool, nassikruiden en pindasaus. Geserveerd met gekookte rijst en als enige toevoeging een goed glas water. Maak het extra lekker met wat kroepoek erbij.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 ml pindasaus pikant

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Indonesische ovenschotel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Snijd de witte kool in kwarten en daarna dunne plakjes. Kook de kool ca. 10 minuten en doe het in een vergiet.
  3. Maak de pindasaus.
  4. Kook de rijst.
  5. Maak gehakt aan met zout, peper, sambal en eventueel gehaktkruiden (geen zout meer toevoegen). Voeg een ei toe en maak er een smeuïg mengsel van. Maak één grote bal en bak deze in wat olie of boter. Snijd de bal daarna in plakken van ca. 1 cm.
  6. Week de nassikruiden. Vet een ovenschaal in.
  7. Leg een laag witte rijst in de ovenschaal en strooi er nassikruiden overheen. Leg vervolgens plakken gehakt erop en giet de pindasaus erover. Leg dan een laag witte kool erop.
  8. Blijf deze lagen herhalen totdat alles op is. Eindig met een laag witte kool.
  9. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie anders wordt het te droog. Plaats de ovenschaal in de oven en laat het ca. 30 minuten goed heet worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel