Chinese kip wontons

Chinese kip wontons

Smulweb imageSmulweb

Verrijk jouw keukenkunsten op Aziatische wijze door deze zelfgemaakte Chinese kip wontons te bereiden. Fijngesneden kipfilet, tofu en paddenstoelen gevuld met 5-kruidenpoeder, zout, ve-tsin en sojasaus. De wontons vormen een perfecte één-tweetje met frituur en koken. Een heerlijk recept voor het hele gezin.

60 min bereiden

bijgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 5 gedroogde tofu sticks
  • 660 g Wonton deegvellen

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Chinese kip wontons op tafel.

  1. Hak de kipfilet fijn tot kippengehakt met 2 messen of in een keukenmachine.
  2. Druk het vocht uit de tofu en paddenstoelen. Snij ze in reepjes en daarna fijn dwars eroverheen.
  3. Meng de kip, tofu en paddenstoelen in een kom en meng het goed.
  4. Meng 5-kruidenpoeder, zout, ve-tsin en sojasaus door de vulling.
  5. Ontdooi het deeg velletjes (dit kan een uur duren).
  6. Leg wat vulling op het diamantvormige vel en maak de randen nat met water.
  7. Vouw de onderste helft van het deeg over de vulling en maak er een driehoek van terwijl je de randen goed aandrukt.
  8. Leg de driehoek horizontaal met de lange kant naar je toe en maak de linkerhoek vochtig.
  9. Vouw de twee punten naar achteren terwijl je in het midden op de vulling drukt.
  10. Plak de twee punten aan elkaar vast. Zo ontstaat er een soort "pausmijter".
  11. Kook of frituur de wontons tot ze lichtbruin zijn gedurende ongeveer 10 minuten. Een combinatie kan ook worden gebruikt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Chinees