- 5 gedroogde tofu sticks
- 660 g Wonton deegvellen
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Chinese kip wontons op tafel.
- Hak de kipfilet fijn tot kippengehakt met 2 messen of in een keukenmachine.
- Druk het vocht uit de tofu en paddenstoelen. Snij ze in reepjes en daarna fijn dwars eroverheen.
- Meng de kip, tofu en paddenstoelen in een kom en meng het goed.
- Meng 5-kruidenpoeder, zout, ve-tsin en sojasaus door de vulling.
- Ontdooi het deeg velletjes (dit kan een uur duren).
- Leg wat vulling op het diamantvormige vel en maak de randen nat met water.
- Vouw de onderste helft van het deeg over de vulling en maak er een driehoek van terwijl je de randen goed aandrukt.
- Leg de driehoek horizontaal met de lange kant naar je toe en maak de linkerhoek vochtig.
- Vouw de twee punten naar achteren terwijl je in het midden op de vulling drukt.
- Plak de twee punten aan elkaar vast. Zo ontstaat er een soort "pausmijter".
- Kook of frituur de wontons tot ze lichtbruin zijn gedurende ongeveer 10 minuten. Een combinatie kan ook worden gebruikt.