- 20 ml Kokoslikeur
- 150 g Couverture
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Jamaicaanse choco-kokostaart op tafel.
- Vet een springvorm (24 cm doorsnee) in met boter en bestrooi met bloem. Breng 200 ml slagroom snel aan de kook in een pan. Roer er kokoslikeur, poedersuiker en geraspte kokos door. Doe het mengsel over in een kom en laat het een uur afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 175 graden C.
- Roer in een kom 200 g zachte boter en 200 g suiker door elkaar. Roer de eieren er een voor een doorheen en voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.
- Zeef boven een andere kom de bloem, bakpoeder en cacao en meng alles door elkaar. Voeg beetje bij beetje toe aan het boter-suiker-eimengsel en roer luchtig door.
- Schep de helft van dit chocoladedeeg in de ingevette springvorm. Verdeel het afgekoelde kokosmengsel over het chocoladedeeg maar laat aan de rand 1 cm over. Schep de andere helft van het chocoladedeeg erop en strijk glad.
- Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten. Laat hem afkoelen.
- Smelt in een kom boven een pan met net niet kokend water (au-bain-marie) 75 g boter en de couverture of pure chocoladestukjes. Roer de ahornsiroop (of honing) erdoor. Laat een beetje afkoelen en bestrijk de choco-kokostaart hiermee. Bestrooi met de hagelslag.