Mexicaanse pastinaak soep

Mexicaanse pastinaak soep

Smulweb imageSmulweb

Laten we genieten van deze Mexicaanse pastinaaksoep. Met een combinatie van tomaten, pastinaak, sjalot en selderij is het een diepe smaak van hoge kwaliteit. Voeg fajita-kruiden en verse koriander toe, en roer er een lepel crème fraiche doorheen voor een perfecte textuur.

45 min bereiden

voorgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Pastinaak
  • 1500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Mexicaanse pastinaak soep op tafel.

  1. Pel en snijd de sjalotten fijn.
  2. Was en snijd de selderij in stukken.
  3. Was en snijd de tomaten grof.
  4. Schil en snijd de pastinaak in stukken.
  5. Verwarm op een laag vuur een paar eetlepels traditionele olijfolie in een grote soeppan en laat de sjalotten en selderij eerst glazig worden.
  6. Voeg de tomaten toe en laat even koken.
  7. Voeg de pastinaak toe en laat rustig een kwartier sudderen, zonder deksel.
  8. Voeg anderhalf liter water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  9. Zet het vuur laag, doe de deksel erop en laat het rustig koken voor 20 minuten.
  10. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
  11. Mix er een beker crème fraiche doorheen met een lepel.
  12. Voeg naar smaak fajita kruiden, peper en zout toe, en voeg eventueel wat verse koriander of peterselie toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep