- 500 g Pastinaak
- 1500 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Mexicaanse pastinaak soep op tafel.
- Pel en snijd de sjalotten fijn.
- Was en snijd de selderij in stukken.
- Was en snijd de tomaten grof.
- Schil en snijd de pastinaak in stukken.
- Verwarm op een laag vuur een paar eetlepels traditionele olijfolie in een grote soeppan en laat de sjalotten en selderij eerst glazig worden.
- Voeg de tomaten toe en laat even koken.
- Voeg de pastinaak toe en laat rustig een kwartier sudderen, zonder deksel.
- Voeg anderhalf liter water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag, doe de deksel erop en laat het rustig koken voor 20 minuten.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
- Mix er een beker crème fraiche doorheen met een lepel.
- Voeg naar smaak fajita kruiden, peper en zout toe, en voeg eventueel wat verse koriander of peterselie toe.