Pappardelle met walnotenpesto

Pappardelle met walnotenpesto

Smulweb imageSmulweb

Geroosterde walnoten maken deze pasta hartig en heerlijk samen met de smaakvolle pesto en zoutige kaas. De perfecte manier om indruk te maken op je gasten met een vleugje Italiaanse keuken.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Pappardelle

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pappardelle met walnotenpesto op tafel.

  1. Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin. Neem uit de pan.
  2. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
  3. Hak 1-2 eetlepels noten grof en zet ze opzij.
  4. Pel de knoflook. Was de peterselie en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes. Hak de peterselie met de resterende noten en de knoflook fijn in de keukenmachine.
  5. Voeg ondertussen ca. 75 ml olijfolie beetje bij beetje toe. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Was de tomaten en snijd ze doormidden. Bak de tomaten 2 minuten in 1 el. olie. Verbrokkel de kaas.
  7. Giet de pasta af, schep de pesto en de tomaten erdoorheen.
  8. Strooi de kaas en de resterende noten eroverheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta