Marokkaanse kip tagine

Marokkaanse kip tagine

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Marokkaanse kip tagine met een rijke marinade van kruiden en specerijen. Verzacht de tajine gedurende 45 minuten op laag vuur en geniet van de smaak van reepjes citroen, olijven en tijm.

60 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Koriander

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Marokkaanse kip tagine op tafel.

  1. Meng in een kom alle ingrediënten voor de marinade. Leg de kip in een ondiepe schaal en wrijf de marinade in de kip. Dek de schaal af en zet deze 1-2 uurtjes in de koelkast.
  2. Verhit de boter en olie in een tajine of braadpan met dikke bodem. Neem de kip uit de marinade en bak ze bruin in de olie. Giet de rest van de marinade erbij en voeg water toe tot de kip half onderstaat. Breng aan de kook, zet het vuur laag, deksel op de tajine of pan en laat de kip 45 minuten zachtjes stoven, af en toe de kip keren.
  3. Voeg de reepjes citroen, olijven en de helft van de tijm toe. Laat alles afgedekt nog 15-20 minuten stoven. Breng op smaak met zout, peper en de rest van de tijm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte