Thais rundvlees met sperziebonen (ook voor de slowcooker)

Thais rundvlees met sperziebonen (ook voor de slowcooker)

Smulweb imageSmulweb

De smaak van dit Thaise rundvlees met sperziebonen is zeker het proberen waard! Stoof het vlees met de currypasta, ui, en knoflook in een pan of slowcooker. Voeg runderfond en kokosmelk toe en laat sudderen. Snel, makkelijk en waanzinnig lekker. Ideaal voor een doordeweekse dag of etentje.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

  • 1000 g Jumbo Biologisch Rundvlees Kogelbiefstuk (jumbo)
  • 2 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Thais rundvlees met sperziebonen (ook voor de slowcooker) op tafel.

  1. Roer de currypasta en sesamolie door elkaar. Voeg het vlees toe en meng alles goed met elkaar.
  2. Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze eventueel in tweeën. Verhit de olie in een grote koekenpan.
  3. Bak hierin het vlees in gedeelten snel bruin. Doe het aangebakken vlees in een grote pan of in de slowcooker.
  4. Bak in het overgebleven vet de uien en de knoflook lichtbruin en voeg deze bij het vlees in de stoofpan. Gebruik je de slowcooker, voeg dan direct de sperziebonen toe.
  5. Doe de runderfond, kokosmelk en verkruimelde bouillontablet bij het vlees. Laat het vlees op een lage warmtebron sudderen gedurende 2-2 ½ uur. Voeg het laatste half uur de sperziebonen toe.
  6. Als je de slowcooker gebruikt, zet deze dan op de laagste stand gedurende ongeveer 6 uur.
  7. Maak op smaak met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Sperziebonen