Ui-kaastaart

Ui-kaastaart

Smulweb imageSmulweb

Een goudgele ui-kaastaart waar je je vingers bijna bij opeet. De kaassaus met comté, raclette en camembert geeft deze taart de wow-factor en klop de eieren en room door elkaar voor het ultieme resultaat. Lekker met veldsla!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Ui-kaastaart op tafel.

  1. Kneed 250 g bloem, 1 tl zout, 1 ei, 125 g boter in stukjes en 1-2 el koud water tot een glad deeg. Zet het deeg afgedekt ca. 30 min. in de koelkast.
  2. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap (ca. 32 cm). Leg het uitgerolde deeg in een ingevette taartvorm met uitneembare bodem of springvorm (28cm). Druk de rand goed aan. Snijd eventueel het overhangende deeg eraf. Prik de deegbodem enkele malen in met een vork.
  3. Pel de uien en snijd ze in partjes. Fruit de uien in 1 el boter. Voeg 50 g bloem toe en bak kort mee. Roer de melk erdoorheen, breng aan de kook en laat het geheel al roerende ca. 5 min. koken op laag vuur.
  4. Verwarm de oven voor (el 200C, hl 175 C, gas 3). Rasp de comté en de raclette en smelt de kaas in de saus. Neem de pan van het vuur. Klop 2 eieren en de zure room door elkaar en roer het mengsel door de warme kaassaus. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  5. Giet de kaassaus over het deeg. Snijd de camembert in plakken en verdeel hem eroverheen.
  6. Bak de taart ca. 35 min. in de oven. Laat de taart wat afkoelen.
  7. Serveer met veldsla.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Zuivel Sauzen Ei Kruiden Kaas Bakken Taart