Kwartels met room en champignons

Kwartels met room en champignons

Smulweb imageSmulweb

Deze kwartels met room en champignons zijn perfect als luxe diner. Kwartels gevuld met champignons, gebakken in de koekenpan en direct daarna in de oven om te stoven. Voeg wat peterselie en room toe en je hebt een heerlijk gerecht. Met dit recept maak je van een maaltijd een feestje.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 8 Kwarteleitje
  • 200 ml Water
  • 10 g Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Kwartels met room en champignons op tafel.

  1. Was en dep de kwartels droog.
  2. Bestrooi zowel van binnen als van buiten met peper en zout.
  3. Bind poten en vleugels vast aan het lijf.
  4. Verhit olie in de koekenpan en braad de vogels snel rondom bruin.
  5. Doe de kwartels in een warme schaal.
  6. Sauteer ui en knoflook in de koekenpan tot de ui glazig is. Doe vervolgens de plakjes champignons erbij en sauteer al roerend tot de champignons hun vocht hebben afgegeven.
  7. Voeg zout, peper naar smaak, laurierbladen, tijm en meel toe. Roer goed door elkaar.
  8. Doe het mengsel in de vuurvaste schaal en plaats de kwartels er bovenop.
  9. Voeg wijn/bouillon, water en de peterselie toe. De kwartels moeten net bedekt zijn met vocht.
  10. Verwarm de oven tot 180°C.
  11. Plaats de vuurvaste schaal in de oven en bak gedurende 45 minuten.
  12. Klop de room gedurende 5 minuten in de mixer en giet het over de kwartels.
  13. Bak nog eens 5 minuten tot de room kookt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Groente Paddenstoelen Champignons