Turkse wortelsalade met yoghurt

Turkse wortelsalade met yoghurt

Smulweb imageSmulweb

Maak kennis met de heerlijke Turkse wortelsalade van geraspte wortels met een snufje zout en 2 snufjes suiker. Gecombineerd met de smaakvolle dressing van 500 ml Turkse yoghurt en knoflook. Topping van chili/cayenne/paprikapoederolie maakt deze salade helemaal af! Afiyet olsun!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Turkse wortelsalade met yoghurt op tafel.

  1. Was en schil de wortelen en rasp ze (in een keukenmachine).
  2. Bak de geraspte wortels op een laag vuur. Voeg een snufje zout en 2 snufjes suiker toe. Roer goed door. Haal van het vuur als de wortels zacht zijn. Laat afkoelen (minstens 30 minuten).
  3. Meng voor de dressing 500 ml Turkse yoghurt met 1 teentje knoflook. Roer dit door de wortelrasp heen of serveer er bovenop.
  4. Verwarm in een pannetje een scheutje olie en voeg hier een theelepel chili/cayenne/paprikapoeder aan toe. Giet dit direct over de salade en serveer sissend.
  5. Afiyet olsun!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel