Gevulde varkenshaas met pompoenpuree en spinazie

Gevulde varkenshaas met pompoenpuree en spinazie

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke combinatie van smaken in dit gerecht van gevulde varkenshaas met pompoenpuree en spinazie. Salie en knoflook zorgen voor extra diepgang in de smaak. De puree krijgt pit door de chilivlokken en de spinazie geeft het gerecht extra kleur. Een feestelijk maaltijd die ook nog eens makkelijk te maken is.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6 Salieblad

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gevulde varkenshaas met pompoenpuree en spinazie op tafel.

  1. Snijd de varkenshaasjes overdwars in en vouw ze open. Bestrooi het vlees met zout en peper en verdeel de salie en knoflook erover. Vouw de haasjes dicht en bind ze vast met keukentouw.
  2. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd er stukjes van. Was de spinazie en laat deze goed uitlekken.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 175). Doe de pompoen met slagroom en wat zout en de chilivlokken in een pan. Laat dit in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar koken.
  4. Verhit de olie en 1 el boter in een koekenpan en bak de haasjes rondom goudbruin. Schep ze in het ovenschaaltje en zet ze ongeveer 15 minuten in de oven.
  5. Pureer de pompoen met de staafmixer en breng deze op smaak met nog wat peper en zout. Roer de bieslook erdoor.
  6. Verhit in de wok of hapjespan de andere el boter en roerbak de spinazie tot deze geslonken is.
  7. Haal de varkenshaasjes uit de oven en verwijder het keukentouw. Serveer het vlees met de pompoenpuree en de spinazie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Pompoen Spinazie Pompoenpuree