Quesadillas

Quesadillas

Smulweb imageSmulweb

Met deze quesadillas waan je jezelf in Mexico. Een mix van roerei, kaas, en jalapeno samengevoegd tussen tortilla's. Geserveerd met homemade mangochutney. Dat is pas genieten!

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 g Buffelmozzarella

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Quesadillas op tafel.

  1. Klop de eieren los in een maatbeker met de komijn, koriander, chilipoeder, het zout en de peper. Klop door elkaar.
  2. Pel de uien en snijd in dunne ringen. Verhit wat olie in een bakpan. Voeg de uien toe en roerbak op middelhoog vuur gedurende 3 minuten of totdat de uien zacht (maar niet bruin zijn). Voeg de jalapenos toe en giet vervolgens het eimengsel erbij. Gebruik een spatel en roer in de pan totdat je zachte stukjes roerei hebt. Stop de roerei in een bakje en zet apart.
  3. Veeg de pan schoon en giet er wat olijfolie in. Leg er een tortilla in en bak gedurende 1 minuut. Draai hem dan om. Beleg de tortilla met de helft van de mozzarella en de oude kaas. Leg vervolgens de helft van het roerei erop. Beleg met een nieuwe tortilla. Zet het vuur laag en laat 3 minuten staan. Draai de quesadilla om (met een spatel) en laat nog eens 3 minuten op laag vuur staan of totdat de kaas gesmolten is. Leg de tortilla op een bord. Herhaal met de andere tortilla's en de rest van de kaas en het roerei. Snijd in punten en serveer met mangochutney en de verse koriander.
  4. Mangochutney: Schil de mango en snijd in stukjes. Snijd de rode peper heel fijn. Meng in een pan de suiker met de garam masala. Schenk de azijn erbij. Meng goed en zet op een laag vuur. Laat niet koken voordat de suiker opgelost is. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag, en laat 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg de mango, rode peper, en verse gember toe. Roer door elkaar en laat 30-40 minuten zachtjes koken. Blijf de pan in de gaten houden en roer vaak. Zodra je een lepel door de chutney kunt trekken en het gat zich niet opvult (het mengsel is stroperig), is de chutney klaar. Schep de chutney in een gesteriliseerde glazen pot, draai de deksel dicht, en zet op de kop. Laat 3 minuten staan en zet hem dan weer recht. Laat helemaal afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Ei Wraps Kaas Mexicaans Fruit Kruiden Quesadillas Mango