Spinazie-courgettesoep met ei en kaas

Spinazie-courgettesoep met ei en kaas

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke spinazie-courgettesoep met ei en kaas. De perfecte soep voor een koude winterdag. Pureer de soep met smeerkaas en breng de soep op smaak. Serveer de soep met eieren voor een extra smakelijk gerecht.

25 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 300 g Spinazie uit de diepvries

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Spinazie-courgettesoep met ei en kaas op tafel.

  1. Was de courgette, verwijder de uiteinden en snijd de courgette in grove stukken.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een flinke pan en bak hierin de ui en de knoflook glazig.
  3. Voeg de courgette toe en bak even mee.
  4. Voeg de bevroren spinazie toe en zoveel water dat de groenten nog net niet onder staan. Doe de bouillonblokjes erbij en breng alles aan de kook.
  5. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  6. Voeg de smeerkaas toe en pureer de soep met de staafmixer.
  7. Doe de room en de melk bij de soep, roer goed door en maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  8. Serveer de soep en geef de eieren apart erbij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Kaas