Hartige taart met krieltjes spek uien en kaas

Hartige taart met krieltjes spek uien en kaas

Smulweb imageSmulweb

Een hartige taart met krieltjes, spek, uien en kaas gemaakt uit de oven. Heerlijk krokante bodem met daarin smakelijke gekruide aardappelschijfjes, knapperig gebakken spekjes en zoete ui. Een romige mix van melk en room gebakken met bieslook en bedekt met smeltende kaas.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Hartige taart met krieltjes spek uien en kaas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bekleed de vorm met bakpapier en leg hierop het uitgerolde deeg. Leg vervolgens nog een vel bakpapier en een steunvulling (zie uitleg bij omschrijving!) op het deeg.
  3. Bak de taart met de steunvulling onder in de oven voor ongeveer 10 minuten.
  4. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Pel en snipper de uien. Bak de spekreepjes in een droge anti-aanbak koekenpan knapperig en voeg de uisnippers toe tot ze glazig zijn.
  5. Meng in een kom de aardappelen, uien en spek. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Klop slagroom, melk en bieslook door elkaar. Giet dit mengsel over de vulling en bedek alles met de geraspte kaas.
  7. Bak de taart ongeveer 40 minuten in het midden van de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken